Terug
Datum:
28.04.2019  STATUS
Tijden:
10:30-16:30
Locatie:
Wij doen mee!

Loeren bij de Boeren 2019 - Schurenhof Vlodrop

 

Op de Loeren-bij-de-boeren-dag willen we de mensen kennis laten maken met onze monumentale boerderij vanwaar wij kleinschalig aan land en tuinbouw doen. En vanwaar we kleinvee verkopen. Denk hierbij aan, kippen, ganzen, eenden, schapen en geiten. De dieren zijn te bewonderen en er zal voor de kinderen een knuffelhoek ingericht zijn met de dieren. Daarnaast zal onze aandacht bij het kleinvee voornamelijk liggen bij de kippen. We laten de mensen de stallen zien. Waar het voer opgeslagen wordt en hoe dit automatisch verdeeld wordt in de stallen. We laten zien waar de kippen vrij kunnen scharrelen. Waar ze op stok kunnen gaan. En waar de kippen de eieren leggen. Waar de boer deze vervolgens verzamelt, sorteert en verpakt. Het hele proces wordt zichtbaar gemaakt.
Naast de dieren die er te bekijken zijn, zal ook het voer dat we aan huis verkopen voor deze dieren uitgestald worden. Voer, drinkbakken en ander producten voor deze dieren.

Naast dit alles omtrent dieren is op de boerderij een landwinkel gevestigd met streek en ambachtelijk gemaakte producten. We werken met 85 boerderijen samen door het gehele land. Waarvan we de producten onderling uitwisselen en verkopen. Dit resulteert in een heel breed assortiment aan boeren producten.

De mensen kunnen dit allemaal bewonderen waarna ze buiten op het terras kunnen genieten van een lekkere kop koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Of frisse ijscoupe. Met op de achtergrond accordeonisten die deze dag muzikale klanken ten gehore brengen.

Kortom is er een heel divers boerenbedrijf te bezichtigen deze dag. Waar men ook nog even lekker kan genieten van een lekkere kop koffie met heerlijke Limburgse vlaai.

Team Schurenhof heet u van harte welkom.